Fess otthon szabadon

Miért érdemes otthon is festeni?

festés otthon

Többéves tanfolyami tapasztalatom mondatja azt, hogy igenis, mindenkinek ki kell életében legalább egyszer próbálnia a festést. És ezt azért is mondom, mert évek alatt rengeteg olyan tehetséggel találkoztam, aki nem is sejtette önmagáról sem, hogy mi rejtőzik benne úgy igazán mélyen.

Az élő tanfolyamok pontosan ezért fantasztikus lehetőségek, mert ott minden feltétel adott arra, hogy csodálatos dolgok szülessenek, hogy kipróbáljuk magunkat, hogy egy új világ táruljon ki előttünk.

És ez a hatás az otthoni festés esetében is érvényes, sőt, még további 5+1 előnyt is jelent, ha elkezdjük az otthonunkban ezt a szabadidős tevékenységet.

Íme a lista:

  1. kommunikáció: a művészet, így a festészet is nagyon sokat segít az emberi kommunikáció elmélyítésében, segít választékosabban kifejezni magunkat. Ez nagy előnyt jelent minden ember számára, de elsősorban azoknak, akiknek kommunikációs hiányuk van, esetleg szégyellősebbek.
  2. terápia: abban a percben, ahogyan elkezdjük a festést, vagy egy élő tanfolyam esetében belépünk a terembe, azonnal elindul a résztvevő a saját útján, a saját útján saját maga felé, és a festés által még jobban megiseri a legmélyebb belső motivációit, titkait, lehetőségeit.
  3. koncentráció: a festés egyértelműen egy olyan tevékenység, mely során nem lehet mással foglalkozni. És mivel nem lehet mással foglalkozni, így megtanulunk koncentrálni hosszabb távon egy dologra. A mai rohanó világban, ez kifejezetten ajánlott mindenkinek.
  4. érzelmi inteligencia: az érzelmek a kreatív világ részét képezik, amelyet mindannyian magunkban hordozunk, és ezeknek az érzelmeknek a festménnyel történő áramlása elősegíti a szív és az elme közötti harmónia megteremtését, ami a boldogság, a szerelem, az empátia és a béke megtapasztalásához vezet bennünket.
  5. türelem: A rajz és a festés gyakorlata bizonyos türelmet és óvatosságot igényel, és arra tanít bennünket, hogy várjunk, hallgassunk és értékeljük a csendet, röviden, békét, körültekintést és tiszteletet önmagunk és mások iránt.
  6. önismeret: fantasztikus önismereti kurzus egy-egy élő festő tanfolyam. Csodálatos lehetőséget biztosít arra, hogy még jobban, még mélyebben megismerhessük saját magunkat olyan oldalról, melyről még sok esetben még mi sem tudtunk.
  7. kultúra: a festés elkezdésével, az ezzel történő ismerkedéssel akaratlanul is megismerkedünk a híres festőkkel, az alap festészeti fogalmakkal és minden olyan kapcsolódó témával, mely az alap műveltségünket is fejleszti.
  8. öröm: festeni jó, festeni boldogságot okoz. Nézzük csak meg a gyerekeket, akik imádják a színeket keverni, a papíron, a vásznon, a falon, bármin nézni, ahogyan a színek életre kelnek. Felnőttként is ezt éljük meg napról napra.

Sosem késő elkezdeni a festést akár az otthonunkban, akár a lakásban, akár szabadban. Ha szeretnél az otthonodban is festeni, nézz szét házhoz rendelhető festő csomagjaink közül.

X