VIDEÓ: Akvarellel a békéért, avagy mi az az IWS és hogyan kerülhetsz be?

Az akvarell a festészet egyik legrégebbi műfaja, mely most reneszánszát éli. A világ különböző pontjain alkotó amatőr és professzionális akvarellisták egy nonprofit szerveződésű csoportja  (IWS- Nemzetközi Akvarell Szövetség) missziójának tűzte ki, hogy a művészet segítségével terjeszti a béke, a népek közötti barátság és a harmónia eszmeiségét. Céljuk az akvarell virágkorának visszaállítása, melynek érdekében nemzetközi fesztiválokat, közös festéseket és kiállításokat szerveznek.

Legutóbbi ilyen rendezvénynek az olaszországi Fabriano adott otthont, ahol összesen 80 ország 1400 akvarellistája szerepelt 1-1 festményével. A kiállított művek között 7 fő képviselte Magyarországot (Szikszai Sándor, Nagy Ernő, Molnár Regina, Király Mandi, Daria Narbutt, Tóth Andrea, Mulik Tünde), akik a IWS Hungary szövetség tagjai.  Magyarországon elsőként  az IWS Hungary szövetség rendezett nemzetközi akvarell fesztivált, amelyen 45 ország 176 művészének alkotásai kerültek bemutatásra.

Íme egy kis összefoglaló a rendezvényről és arról, miket alkothatsz akvarellel: 

Ha Téged is elbűvöl az akvarell sokszínűsége és szívesen bekerülnél egy szervezetbe, ahol a tagokat eme műfaj szenvedélyes szeretete tartja össze, akkor jó helyen jársz, ugyanis Magyarországon egyedül a Piktor Tanodában tartanak az IWS által támogatott képzést, mely vizsgamunkával zárul, amit egy csoportos kiállítás keretében a nagyközönség is megtekinthet. Az Akvarell Akadémiát sikeresen elvégzők oklevelet kapnak, mellyel a szervezet tagjaivá válnak. 

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, a 2019 szeptemberében induló Akvarell Akadémiai képzésre már jelentkezhetsz  ide kattintva.

X