Az élményfestés a tökéletes énidő

Felgyorsult világunkban fontos kérdés lett az időkezelés. Hogyan osztjuk be az időnket, mire fordítjuk, fordítunk-e eleget a szeretteinkre, fordítunk-e eleget önmagunkra.

Minőségi időt, énidőt ugyanis önmagunkra is érdemes fordítanunk – ilyenkor kikapcsolódunk és feltöltődünk. Tulajdonképpen ez az az idő, amikor kiszakadunk a mindennapok idegtépő és fárasztó körforgásából. Szükséges ahhoz, hogy az élet minden területén megfelelően helyt tudjunk állni.

Az, hogy kinek mi ad feltöltődést, teljesen egyénfüggő. Van, aki sportol, más olvas, kertészkedik vagy kirándul, és sokan vannak, akik alkotnak.

Az alkotás egyik kreatív és megnyugtató módja, ami pozitív hatással van a mentális egészségre, a festés. Egyáltalán nem véletlen, hogy sokan ezt a módját választják a kikapcsolódásnak.

Festeni sokkal több, mint vonalakat húzni egy papírra vagy vászonra.

Olyan tevékenység, ami segít koncentrálni, segít odafigyelni, miközben nem kell foglalkoznunk a napi gondokkal és bajokkal, elengedhetjük a feszültséget, a sérelmeinket. Festés közben nem figyelünk semmi másra, csak a vonalakra és színekre a papíron. A festés a tökéletes kikapcsolódás.

Egy üres papírlap persze olykor ijesztő, ezért sok ember nem is mer festeni. Különösen azokra jellemző ez, akiknek nincs alkotói önbizalmuk. Ám nekik sem kell egyáltalán lemondaniuk a festésről. Számukra lehet nagyszerű lehetőség az élményfestés – akár egyedül, akár csoportosan.

Ki ne szeretné, hogy kibontakozzon művészi énje úgy, hogy ehhez segítséget is kap?

Az élményfestés a művészet, az énidő és a társasági élet tökéletes egyvelege. Egy olyan nagyszerű tevékenység, amiben minden ötvöződik, ami a tökéletes relaxációhoz szükséges – emberi kapcsolatok, kreativitás, és az alkotás öröme.

Az élményfestés egyszerre ad mindent: tökéletes kikapcsolódást, remek szórakozást, és a végén még egy csodás festményt is, amire otthon rátekintve újra és újra eltölthet bennünket az elégedettség érzése. Az az érzés, hogy valami szépet és maradandót alkottunk.

Egy kis segítséggel mindenkiből előbújhat kreatív énje, és csodás alkotások születhetnek. Eközben pedig senki nem marad egyedül, ilyen vagy olyan formában, de segítséget kap.

Összességében elmondható, hogy az élményfestés tökéletes lehetőség arra, hogy minőségi énidőt biztosítsunk önmagunk számára, bármikor. És persze nem szabad elfeledni azt sem: a festés ideális módja annak, hogy kifejezzük magunkat, amikor a szavak egyszerűen nem elegendőek.

Te kipróbáltad már?