Az akvarell festészetről bővebben

Akik festészettel foglalkoznak, műveik megalkotásához számtalan módszer közül válogathatnak. Manapság e téren azok a technikák kerülnek előtérbe, amelyek a legnagyobb művészi szabadságot kínálják az alkotóknak. Az akvarell festészetre utóbbi teljes mértékben jellemző, ezért nem véletlen, hogy mostanság egyre több ilyen módon készült festménnyel találkozhatnak az emberek.

Az akvarell festészet nemcsak a szabad alkotás biztosításának köszönheti népszerűségét, hanem annak is, hogy ehhez a technikához nincs szükség annyi eszközre, mint például az olajfestéshez. Az akvarell festéshez ecsetekre, egy pár színből álló palettára, vizes edényre, papírra, rajztáblára valamint grafitceruzára van szükség. Mivel nem túl bonyolult eszközökből áll össze ez a technika, amatőr, illetve hobbi festők előszeretettel alkalmazzák, de nem ritka az sem, hogy profi, tapasztalt alkotók nyúlnak az akvarell festészethez egy-egy kép kapcsán.

Mivel az akvarell festészet esetében vízfestésről van szó, egy kedvező tulajdonsággal is rendelkezik ez a módszer, mégpedig, hogy könnyedén alkalmazható. A legnagyobb előnye, hogy tiszta, átlátszó felületeket ad, amelyen átvilágít a papír és egy-két festékréteget alkalmazva csodálatos színeket érhetünk el, így a végeredmény garantáltan látványos és egyedi alkotás. Ezen kívül az akvarell festészet másik nagy előnye, hogy a papíron összefolynak a színek a nedvesített felületeken, és ezzel ily módon különleges, érdekes textúrákat lehet létrehozni.

Magának az akvarell festészetnek a népszerűségét a 18. századi angol tájképfestők alapozták meg, többek között J. M. W. Turner. Számos világhírű művész nevéhez kapcsolódik, például Albrecht Dührer előszeretettel alkalmazta a technikát növények ábrázolásához.

Ha Te is szeretnéd kipróbálni az akvarell festészetet, gyere el hozzánk, és alkoss szabadon! Amennyiben előzetesen kérdéseid lennének tanodánkról, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén, szívesen segítünk mindenben!

X