Amit az akrilfestésről tudni érdemes

Aki szeret különféle kreatív tevékenységekben elmélyülni, Az akrilfestéssel már biztosan megismerkedett. Nézzük, mire jó ez a technika és mihez érdemes használni pontosan!

Az akrilfestéshez használt akril festék egy olajalapú festék. Vizes bázisú, aminek az előnye és a hátránya is egyben, hogy ebből kifolyólag gyorsan szárad. A megfelelő technikával készíthetsz olyan képeket, amik vízfesésre hasonlítanak, de olyanokat is, amik olajfestményre hajaznak. Ha elkápráztatnak az olajfestmények, de kicsiben kezdenéd, az akrilfestés jó választás, és az egészségre sem káros.

Ha kezdőként nem vagy biztos magadban vagy tartasz a kudarctól, az akrilfestést Neked találták ki, mert könnyen ki lehet javítani a hibákat. Ha valami nem olyan lett, mint amilyennek megálmodtad, a gyorsan száradó festékre egyszerűen csak fesd rá a következő réteget és kész is!

Az akrilfestés nagy népszerűségének egyik oka, azon túl, hogy könnyű vele bánni, a sokoldalúsága. Az akrilfestékkel ugyanis szinte bármilyen felületre lehet festeni. Nem csak papíron, de üvegen, fán, műanyagon, fémen, kövön is megtapad. Száradás után egy vízálló, filmszerű bevonat képződik, ami ellenálló a külső hatásokkal szemben is. Sokféle akril festék kapható, így a szép pasztell árnyalatok mellett fémes színek is kerülhetnek az ecset végére.

Az akrilfestés nem igényel feltétlen alapozást, mivel a fedése kiváló, sőt, a felskiccelt munka sem üt át a festék rétegen. Mindazonáltal a gyors száradás miatt érdemes körültekintően bánni az alapanyaggal, egyszerre csak keveset vegyünk a tubusból.

Szeretnéd közösségben megtanulni az akrilfestés technikáját? Szívesen tanulnál csoportban? Igényled a profik útmutatását? Gyere és tanulj nálunk, tudj meg többet az akrilfestésről és próbáld ki magad! Nincsen semmilyen jelentkezési feltétel, csak engedd szabadjára a kreativitásod, szabadulj meg a napi stressztől és alkoss a két kezeddel valami színpompásat! Tanfolyamainkkal kapcsolatban érdeklődj a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén!

X