december 10, 2019

Rólunk

 

 

Mulik Tünde vagyok, a Piktor Tanoda megálmodója és megalapítója.

2016-ban a tanoda létrehozásakor legfőbb célom volt minél több emberrel megismertetni és megszerettetni a festést és rajzolást, kreatív alkotásra, önkifejezésre ösztönözni mindenkit, mert sosem késő elkezdeni. Nem kell született tehetségnek lenni ahhoz, hogy szép képeket alkossunk. Kitartással,  türelemmel mindenki elérheti a kitűzött célját, melyhez a Piktor Tanodában megkapja a segítő szakértelmet, és a kötetlen szórakozva tanulás hangulatát. Az eseményeinken való részvételnek nem feltétele az előképzettség, a különleges tehetség, kézügyesség, a festeni, illetve rajzolni tudás.

Tapasztalataim szerint sokan nem mernek, illetve nem tudják, hogy hogyan fogjanak hozzá a kreatív, alkotó tevékenységhez, mert úgy gondolják, hogy nem tudnak rajzolni, festeni, nem megfelelő a kézügyességük. A Pikor Tanodában lépésről lépésre megtanítjuk a gyakorlati fogásokat, elmondjuk a szükséges tudnivalókat annak érdekében, hogy ne csak egy elkészült (akril, olaj, akvarell) festménnyel gazdagodjanak a résztvevők, hanem a közös festés során elsajátított elméleti, gyakorlati ismeretek birtokában otthon is képesek legyenek önállóan egy festményt megfesteni.

A Piktor Tanoda létrehozásakor célom volt olyan közösséget létrehozni, ahol az alkotni, és tanulni vágyás a kreativitás izgalma, a festés öröme, és a sikerélmény inspiráló hangulatot biztosít a közösségi alkotáshoz a szabadidő hasznos eltöltéséhez.